DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

rok 2016

TOPlist

rok 2016:

 

Zima 2016 – probíhá individuální zimní příprava J

 

3.3. – Petr Tata Šolc se stává předsedou Sportovně technické a disciplinární komise ČFGA !!!

 

4.3. – Martin Punča II Punar a Patrik Patras Rompotl se stávají dalšími členy klubu

 

4.3. – proběhla 1.Valná hromada klubu (zápis z jednání je v ve složce vedení klubu – archiv), kdy byly schváleny stanovy klubu a prezidentem byl zvolen Petr Tata Šolc a viceprezidentem Jiří Káca Kácovský

 

21.3. – ČFGA vydala neoficiální český žebříček zpětně za rok 2015, kdy se započítávalo pět vybraných turnajů. Nejlépe postaveným můžem je Luděk Buvol Tuček na 9.místě a v ženách na 12.místě Alena Alča Postupová.

 

17.4. – Po dlouhé zimní přestávce jsme vyrazili na první letošní trénink do Litomyšle ve složení Petr Tata Šolc, Petr Okénko Kylar, Jiří Punča Punar, Jiří Káca Kácovský. Na skvěle připraveném hřišti jsme odehráli dvě kola.

23.4. – Na první ligový turnaj v 1.fotbalgolfové lize, který se koná v Praze jsou nominováni: Petr Tata Šolc, Petr Okénko Kylar, Jiří Punča Punar, Luděk Buvol Tuček. Zároveň jmenovaní budou hrát o body žebříčku jednotlivců.

23.4. – V předvečer prvního turnaje se konal Prague Open 2016 a generálka dopadla následovně: 12.Tuček, 36.Šolc, 41.Kylar. Turnaj měl především za úkol seznámit se se hřištěm a vyzkoušet si některé varianty kopů.

24.4. – Hráči FGB Náchod byli u prvního turnaje v 1.fotbalgolfové lize v dějinách České republiky!!! Turnaj přinesl tato umístění 13.místo Luděk Buvol Tuček, 24.Petr Okénko Kylar, 43.Petr Tata Šolc, 56.Jiří Punča Punar což stačilo na průběžné 8.místo v prvoligové tabulce.

 

30.4. – V poslední dubnový den jsme zavítali na Čarodějnický turnaj 2016 do Litomyšle s následujícími výsledky: v kategorii žen 8.místo Postupová a v mužích 9.místo Kylar a 12-tý v pořadí byl Kácovský.

1.5. – Jiří Punča Punar sahal po bronzové medaili, když v rozstřelu byl úspěšnější protihráč a tím na něj zůstalo 4.místo. I tak skvělý výkon ještě podpořil 6.místem Martin Punča II Punar a 7.místem Patrik Patras Rompotl a to vše na Prvonájovém turnaji na Nebesích 2016 v Nebeské Rybné.

14.5. – Dymník, sobotní open slouží především k připomenutí jaké záludnosti jsou na daném hřišti a i přes to bylo k vidění, především ze strany, Luďka Bůvola Tučka výborných výkonů, což reprezentovalo 12.místo, Petr Tata Šolc zlepšení paru na zdejším hřišti (28.). Jiří Punča Punar, který měl v tomto fotbalgolfovém parku debut předvedl velice solidní výkon (34.). Zklamáním je Jiří Káca Kácovský, zahrál pod svoje možnosti a to především na jamce „květináč“ a na „síti v lese“ (38.). Petr Okénko Kylar zkoušel a zkoušel nové možnosti zahrání jamek (42.). V ženách Alena Alča Postupová opět zlepšení paru (13.místo). 

15.5. – Nedělní druhé prvoligové kolo se odehrálo v zimě, větru a občasném dešti, v jednu chvíli snad padaly i sněhové vločky Na ligu nás posílil Patrik Patras Rompotl a svou premiéru zhodnotil na výbornou 5.místem! Standartní herní kvalitu potvrdil Luděk Bůvol Tuček svým 18 pořadí, Petr Tata Šolc (28.) osobní rekord hřiště, jen škoda, že se nenominoval do týmu na 2.kolo ligy (mohou hrát pouze čtyři nominovaní hráči týmu) a náš výsledek mohl být lepší než 7.místo v turnaji družstev (2 kopy za FGK Slavia Praha L), jinak celkově po dvou odehraných kolech nám stále patří celkové 8.místo v tabulce. Jiří Káca Kácovský opětovné zklamání na „květináči“ a na „síti v lese“ na FUNu a přes solidní zahrání hřiště PROFI jen 33 příčka. Petr Okénko Kylar selhal nejen na hřišti (46.), ale i přístupem před ligovým zápasem …!!! Alena Alča Postupová 12.místo, poprvé na PROFI a potvrzení zlepšení na FUNu. Stínem nedělního turnaje bylo svalové zranění Jiřího Punči Punara, který měl našlápnuto k pěknému výsledku, přesto si do žebříčku jednotlivců připisuje 8 bodů. 

11.6. – Litomyšl Open 2016, ve městě Bedřicha Smetany, den před ligovým zápolením proběhl už tradičně otevřený turnaj. Naše borce forma zastihla na 16.místě Patras, 18.Tata, 32.Punča II, 66.Okénko a 72.Bůvol.

12.6. – do třetího ligového kola se nastupovalo s odhodláním a přesvědčením, že určená sestava Šolc, Tuček, Punar II a Rompotl udělá nejlepší umístění FGB Náchod v lize. Nestalo se tak a dál se držíme na 8.místě ligové tabulky. Přispěly tomu následující výsledky Patrik Patras Rompotl 11.místo, Petr Tata Šolc 32.příčka, 39.Martin Punča II Punar a 48.místo Luděk Bůvol Tuček. V jednotlivcích bodoval na 19.místě Petr Okénko Kylar, který zároveň obsadil 3.místo v kategorii 50+.

2.7. – Generali Cup 2016 se odehrál ve fotbalparku v Litomyšli, kde se poprvé hrálo i na hřišti KIDS, což neodpovídá úplně svému názvu neboť i na tomto technickém hřišti je dost a dost záludností. Z naší tříčlenné skupiny se nejlépe dařilo Jiřímu Kácovi Kácovskému, který obsadil 7.místo a 10-tý v pořadí byl Petr Okénko Kylar (nejstarší hráč turnaje). Muži hráli 3.kola (FUN-KIDS-FUN). V ženách pátá příčka patří Aleně Alče Postupové. Ženy hrály KIDS-FUN.

9.7. – Nebe Open 2016 v Nebeské Rybné, kde se více bojovalo se silným větrem než s vlastním hřištěm, přesto výsledky generálky před dalším ligovým zápolením byly povzbudivé, dělené 10.místo Patras a Okénko, 17.Punča II, 24.Káca, 27.Tata a v ženách 12-tá Alča.

10.7. – 4.ligový turnaj ČFGA (Nebeská Rybná). Už tolik nefouká zdejší horský vítr, ale vyprahlé hřiště si dělá s balóny co chce. Podmínky jsou však pro všechny účastníky stejné. V týmech končíme na 8.místě a tato pozice nám patří i v celkové tabulce. Ligu jsme odehráli s následujícími výsledky 25.místo Martin Punča II Punar, 40.Patrik Patras Rompotl, 42.Petr Tata Šolc, 44.Petr Okénko Kylar dále na 11.místě Jiří Káca Kácovský a v ženách taktéž na 11 pozici Alena Alča Postupová.

17.7. – dva naši zástupci klubu vycestovali na východ republiky, kde se seznámili s nedávno otevřeným prvním hřištěm na Moravě, které se nachází mezi Novým Jičínem a Stramberkem konkrétně v obci Rybí. Hřiště je charakteristické kopcovitým terénem většího rozsahu než na Nebeské Rybné. Oba hráči se výsledkově na Rybka Cupu 2016 neztratili a obsadili 4.místo Petr Okénko Kylar a 9-tá příčka patří Petru Tatovi Solcovi. Pro klub je to už letos druhá „bramborová medaile“… Oběma Petrů se podařil první soutěžní hole-in-one a to na jamce č.10.

6.8. – pátý ligový víkend poprvé zavítal na Moravu, konkrétně do obce Rybí u Nového Jičína, kde byl v podhůří Beskyd uspořádán Rybí Open 2016. A nám se dařilo nad očekávání. Po 1.kole vedl Káca, což se ještě žádnému  z našich klubových borců nepodařilo. Bohužel ve druhém kole přišlo vystřízlivění, a to doslova a bylo z toho 6.místo. Na 5-tou pozici se vyšvihl Tata, 11-té příčky dosáhl Patras, Buvol svým 22.místem jen umocnil výborný dojem z našich předvedených výkonů.

7.8. – 5.ligový turnaj ČFGA (Rybí). Tentokrát po 1.kole vedl Patrik Patras Rompotl, ale taktéž přišlo vystřízlivění a propad na konečné 15.místo. Oproti předchozímu dni si polepšil Luděk Buvol Tuček svým 11.místem a tím dosáhl vyššího počtu bodů do žebříčku. Další pořadí 24.Jiří Káca Kácovský a 38.Petr Tata Šolc a to stačilo na 8.příčku v týmech v tomto ligovém kole (pouhých 18 kopů nás dělilo od pátého místa), celkově nám stále patří osmé místo. Závěrem je potřeba podotknout, že se nám nepodařila druhá polovina 2.kola (Patras, Tata, Káca). Pravdou je, že některé jamky byly prakticky nehratelné, ale na to se nemůžeme vymlouvat, podmínky měli všichni hráči víceméně stejné. Snad to vyjde příště… Alča nedokončila 2.kolo.

27.8. – prvně do Jižních Čech vyrazili pouze dva matadoři našeho klubu a na sobotním openu si nevedli vůbec špatně. Okénkovo 7.místo a Tatovo 15.místo bylo opět příslibem pro nedělní ligu.

28.8. – sestavu pro ligu doplnil Patras a Punča II. Nejlepšího výsledku dosáhl Martin Punča II Punar na 8.místě, Petr Tata Solc obsadil 21.pozici, Patrik Patras Rompotl dokončil na 24.místě a Petru Okénku Kylarovi patří 37.příčka. V týmech jsme se dostali na 7.místo a celkově zůstáváme na 8.příčce.

 

10.9. – tak to konečně po dlouhé době opět cinklo a to na Mistrovství České republiky dvojic a mixů!!! Mistrovství se konalo na Nebeské Rybné. Nejprve v soutěži dvojic mužů svou trpělivou hrou přineslo skvělé stříbro za 2.místo dvojici Rompotl – Punar II, osmou pozici obsadila dvojice J.Kácovský – T.Kácovský. V soutěži mixů se ze 3.místa v republice těší J.Kácovský – M.Kácovská.

 

 

11.9. – Jamky Cup 2016 v Litomyšli, čtveřice našich borců se zúčastnila turnaje na jamky, což je fotbalgolf se započítáváním výkonů v jiném systému. Nejprve ve vylosovaných skupinách hráči hrají ve dvojicích mezi sebou na body na jednotlivých jamkách (kdo zahraje jamku na menší počet kopů získává bod). Dle určeného herního klíče postupuje 16 hráčů do osmifinále, kde se následně utkávají vyřazovacím KO systémem. Pro nás v premiérovém klání bylo dosaženo těchto výsledků, 9.až 16.místo obsadili Šolc, Kylar, Punar II. Rompotl vypadl ve čtvrtfinále a obsadil tak konečné 5.až 8.pořadí v turnaji.

13.9. – novým členem klubu se stává Miroslav Mičud Mazurek

17.9. – poslední letošní ligový týden zavítal do Prahy Letňan, kde se hrálo na hřišti, které sloužilo pouze přes léto a v dalším období bude sloužit jako parkoviště pro přilehlý areál výstaviště. Na sobotním Letňany Open 2016 se dařilo nejlépe Kácovi, kdy ho jediný kop dělil od bronzové příčky, jinými slovy 4.místo. Nový hráč klubu Mičud obsadil 28 příčku, Okénko se umístil na 29 pozici. Tata hrál pouze 1.kolo.

18.9. – poslední letošní ligový turnaj přinesl následující výkony: 16.místo Jiří Káca Kácovský, 28.Miroslav Mičud Mazurek, 29.Petr Okénko Kylar a 37.Petr Tata Šolc. V týmech jsme jako již tradičně obsadili 8.místo a tak jsme odrazili útok Vlků od Ještědu. V konečném celkovém pořadí v ligové tabulce nám taktéž patří osmá pozice. Největší radost si však udělal Tata svým prvním soutěžním hole-in-one a to na jamce č.11.

23.9. – dvojice Tata - Okénko vyrazili na Spanish Open 2016. Turnaj je započítáván do světového žebříčku hráčů. Součástí turnaje je i klání dvojic, které ho se naši borci zúčastní.

1.10. – z dvoudenního turnaje Litomyšl Closing Season 2016, kdy se ze čtyř kol započítávali pouze dva nejlepší výsledky se pouze sobotního klání zúčastnili tři naši borci a dosáhli těchto umístění: Patras 9.místo, 12-tá příčka patří Mičudovi a třetí do party Punča II skončil na 17-té příčce. Celkové pořadí: 14.Patra, 19.Mičud, 23.Punča II.

1.10. – Spanish Open 2016 bylo dosaženo těchto výsledků, ve dvojicích 41.místo (Šolc + Kylar), v jednotlivcích 44.místo Petr Okénko Kylar a 60.Petr Tata Šolc. Další podrobnosti světové agentury nevydaly.

8.10. – Turnaje Masters Dymník 2016 jako ukončení první ligové sezóny s večerním galapředstavením se zúčastnil pouze Miroslav Mičud Mazurek, kdy obsadil 39 pozici.

12.11. – Svatomartinský turnaj nás přivítal v Praze na hřišti Formanská. A jak pranostika pravý Svatý Martin skutečně přijel na bílém koni a tak poprvé jsme si mohli vyzkoušet zahrát na sněhu. Prezident klubu Tata ihned na dané klimatické podmínky zareagoval a vyhlásil turnaj O zimního klubového mistra a v případě Mičuda i O zimního krále Velké Moravy, byl jediný účastník z tohoto regionu J. Nejlépe se specifickými počasím a hry na tři kola vypořádal Káca (celkově obsadil v turnaji 7.místo) a dále Mičud (10.), Tata (11.) a Okénko (15.).